2011年2月5日土曜日

チリビーンズ


ブログ、引っ越しました。

長々とブログをお休みしていましたが、やっと復活です。昨年の12月から主人とジムに通いだし、週3回は行くようにしています。過去10年ほどまったく運動せずに過ごしてきてしまったので、今年こそは続くといいんですけど;フルタイムで仕事をし、片道1時間半の通勤を経てジムに行き、家のことをしてちょっと休んで、とやっていると時間がすぐに経ってしまって、パソコンに向かう時間がなかなか取れない・・・なんてことに。忙しいとはいえ、やはりお料理は続けたい!ということで、まずは作り置き作戦から開始です。ここ数週間チリビーンズのレシピ開発で毎週末大きなお鍋にいっぱいのチリビーンズを作っていました。ボールによそってチーズやクラッカーを乗せて食べたり、パスタにかけたり、ご飯とあわせたりと、なかなか使い回しがききます。アメリカではチリビーンズ用のスパイスミックスがどこのスーパーでも簡単に手に入るのですが、これがなくても簡単に仕上がります。熱々でピリッとしたチリビーンズ、寒い冬には最適です。


For the quantity, use A for regular chili, B for super chunky chili. Enjoy! 

Homemade Chili

Print Recipe
AB
QuantityQuantityIngredients
2~3 Tbsp2~3 Tbspolive oil 
1.5lb1.3~1.5 lbground beef
2 cloves 2 clovesgarlic
11medium onion, minced 
11jalapeno, seeded and minced
2 Tbsp2 Tbsppaprika powder ▲
2 1/2 tsp1 tspcumin powder ▲
1 tsp1 tspgarlic powder ▲
1 tsp1 tsponion powder ▲
1/2 tsp1/4 tspred chili powder ▲
1/8 tsp1/8 tspblack pepper ▲
1/2 tsp1/2 tspworcestershire sauce ▲
1 cup1 1/2 cupcrushed tomato
3 cup1 cupwater
1 can(15oz)1 can(15oz) kidney beans, rinsed


salt

Directions
  1. In a pot, heat the olive oil over medium heat. Add the ground beef and cook until brown. Add the garlic, onion, and jalapeno and cook for 2~3 minutes.
  2. Add the spices marked with ▲ and mix well. Add the crushed tomatoes and water and bring to a boil. Add the kidney beans and cover the pot with a lid. Simmer for 40 minutes over low heat. If you are using pressure cooker, secure the lid after adding the kidney beans. Bring to pressure and cook for 15 minutes.
  3. Season with salt. Serve with your favorite toppings.

Topping ideas: shredded cheddar cheese, sour cream, finely chopped scallion, tortilla chips, Tabasco.

Serves 4~6

2 コメント:

かぶらー隊長 さんのコメント...

ご無沙汰~!
ブログ引っ越ししたのね。

EMKは町田だったんだww
町田なら「初孫」っていう居酒屋に行ってみて。
隊長の好きな居酒屋のひとつ。

あと「炭焼きてんがらもん」も安くてうまい。
「おやじ」の味噌ラーメンも絶品よ。

EMK さんのコメント...

隊長、ありがとうございます!早速メモしておきました!!